Skip to main content

Wat is HSP?

De afkorting HSP staat voor "Highly Sensitive Person" oftewel hooggevoelige persoon. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen, net zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen. Lees meer...

nieuw artikel
Leven met hooggevoelige kinderen

Susan Marletta-Hart, hooggevoeligheidsdeskundige heeft een nieuw boek uitgebracht, ditmaal over hooggevoelige kinderen.
1 op de 5 kinderen is hoogsensitief. Sinds het verschijnen van haar bestseller Leven met hooggevoeligheid krijgt Susan Marletta-Hart van lezers regelmatig de vraag hoe ze het beste kunnen omgaan met hoogsensitieve kinderen. Wat is kenmerkend voor hen, hoe begeleid je ze als het bijvoorbeeld op school te druk is, wat zijn de valkuilen voor deze kinderen en hun al dan niet hooggevoelige ouders? Susan Marletta-Hart laat zien hoe we een hooggevoelig kind kunnen herkennen. Daarvoor gebruikt ze recente inzichten(deel 1). Ook staat haar boek vol verhalen: wat het bijvoorbeeld betekent voor zo n kind om op kamp te gaan of waarom het zoveel last heeft van een kriebelend labeltje in een T-shirt (deel 2). Ten slotte geeft Susan Marletta-Hart 26 oefeningen en meditaties o.a. `Wees luid , `Visualiseer een schild en concrete tips voor ouders en andere opvoeders (deel 3).
Lees meer of bestel het boek hier

Susan Marletta-Hart biedt een nieuwe 6-daagse training voor artsen, psychologen, pedagogen, therapeuten en coaches.
Doel van de training is de specifieke problemen en specifieke behoeften van hooggevoelige mensen onder de aandacht te brengen en deze voorts in een zinvolle behandelcontext te plaatsen. Hoe herken je dat het bij de patiënt om hooggevoeligheid gaat en welke methoden bied je aan in je behandelroute?
Susan: “Mijn methode is gebaseerd op vele jaren praktijkervaring met duizenden hoogsensitieve mensen. Een diversiteit aan thema's komt aan bod, o.a. hooggevoeligheid & wetenschappelijk onderzoek, hooggevoeligheid en comorbiditeit, vroegkinderlijke ontwikkeling & trauma, Incasing©, energietherapie, de hooggevoelige therapeut, versterken van het eigen energieveld, hsp en medicatie en hooggevoelige kinderen.”
Lees hier meer over de nieuwe trainingen van Susan.

In 2010 verscheen haar boek en cd Aandachtig leven met Hooggevoeligheid, vol meditaties en oefeningen die hsp’s helpen hun ware kracht te vinden.

Ter ere van het 40.000ste verkochte exemplaar verscheen in de zomer van 2013 een geheel herziene uitgave van Leven met Hooggevoeligheid . Heb je belangstelling voor dit jubileumboek van Susan Marletta-Hart? Mail dan naar office@susanmarlettahart.nl

Susan Marletta-Hart biedt energie workshops en online coachingstrajecten op maat. Susan heeft 10 jaar ervaring met hooggevoeligheid en de begeleiding van hooggsensitieve personen.nieuw artikel

Soul of sensitivity
SOUL OF SENSITIVITY….. 1 MEI 2015!!

Op vrijdagavond 1 mei 2015 vindt in Amsterdam voor de eerste keer in Nederland de 'Soul of Sensitivity' plaats!

De 'Soul of Sensitivity' is een uniek muzikaal evenement, specifiek voor Hoog Sensitieve Personen, in een warm, oosters getint thema.

We laten werk, studie, workshops, lezingen en persoonlijke ontwikkeling even lekker voor wat ze zijn. Op deze avond geven we alle ruimte aan vrijheid en gezelligheid in een bijzonder samenzijn!

Ontmoeten, herkennen, plezier, warmte, ontspannen, lachen, vieren en dansen zijn de kernwoorden voor deze specifieke festiviteit. Een samenkomen in een vrolijk en feestelijk, maar bovenal muzikale omgeving, wordt nu een feit voor Hoog Sensitieve Personen in Nederland!

De 'Soul of Sensitivity' vindt plaats in Club Lite te Amsterdam, waar diverse wereldartiesten je op een passende wijze vergezellen tijdens deze avond. Geen hardhouse, geen techno of trance, maar alternatieve stijlen uit diverse landen welke voor aangename verrassingen kunnen zorgen. Van onbewogen luisteren naar vrij dansen, van heerlijke drankjes naar bijzondere hapjes, van innerlijke stilte naar uiterlijke expressie.

Relax ook eens in de chill-out room en geniet van het verwarmende sensitieve live-optreden, passend in het oosterse thema, waarbij een gevoelige snaar zeker zal worden aangeraakt...

Event: Soul of Sensitivity
Datum: 1 mei 2015 in Club Lite te Amsterdam Meer informatie via Website: www.soulofsensitivity.nl
Bestel snel een eenvoudig je tickets via de website. Je ontvangt de toegangskaarten direct in je mail.

Wil je de 'Soul of Sensitivity' ook tot een groot succes maken? Deel dan via www.soulofsensitivity.nl het event via social media. Er is ook een Facebook reactiebox aanwezig.

Jij komt toch ook?

“Meet like-minded people, meet yourself. Celebrate your senses!”

Graag tot vrijdag 1 mei!

Met warme muzikale groet,

Organisatie SoS
& 12,5 jaar EszenzZ Amsterdam

Hartsverhalen voor iedere HSP

Nieuw boek van Antoine van Staveren.

Na het succes van het boek ‘bewust-er-zijn met hooggevoeligheid’ komt na 3 jaar het tweede boek van Antoine van Staveren uit: ‘Hartsverhalen voor iedere HSP’, met inspirerende krachtkaarten.

Het boek verschijnt officieel op 1 september 2014 in de boekhandel.

De inhoud van het boek:

"Niet alleen kinderen kunnen ademloos luisteren naar een verhaal, ook volwassenen kunnen er helemaal in opgaan. Zeker als je een levendige verbeelding hebt. Een Hoog Sensitief Persoon (HSP) denkt vaak in beelden en daardoor kunnen verhalen voor hen een zeer positieve uitwerking hebben. De meerwaarde van verhalen is dat het effectiever in het geheugen aanwezig blijft, helemaal indien de verhalen direct verwijzen naar een huidige levenssituatie die naar inzichten vraagt. Dan kan er een ‘energetisch kwartje’ vallen. Dat geeft kracht en vrijheid.

Dit boek is geschreven voor hoog sensitieve personen waarbij de verhalen uit de praktijk van Antoine van Staveren in de afgelopen twaalf jaar hun effect ruimschoots hebben bewezen. Dergelijke verhalen, met belangrijke HSP-thema’s, kunnen je ‘aanraken’ waarbij je hart wordt geopend en inzichten ontstaan. Exact dat wat een belangrijk onderdeel is om gewenste veranderingen teweeg te brengen. Daarom worden de verhalen ‘hartsverhalen’ genoemd. De bijgevoegde ‘krachtkaarten’ geven de essentie van de verhalen weer, die je ondersteunen met een thema gedurende de periode dat je aandacht geeft aan het onderwerp dat bij je huidige situatie past. De vragen en opdrachten geven je het gevoel van een werkboek. Een werkboek voor jezelf, om in je ware kracht te komen staan."

Antoine van Staveren (1968) is auteur, trainer, therapeut en oprichter van Instituut EszenzZ en het EszenzZ Centre. Hij specialiseerde zich in hooggevoeligheid, fibromyalgie, eet-, angst-, dwang- en identiteitsproblemen. Het EszenzZ Centre is een gespecialiseerd gezondheidscentrum voor met name hooggevoelige personen waar diverse gespecialiseerde hulpverleners uit zowel de reguliere als de alternatieve gezondheidszorg werkzaam zijn. Instituut EszenzZ beschikt inmiddels over een internationaal netwerk met gecertificeerde HSP begeleiders.

Bestel (zonder je te hoeven registreren) het boek ‘Hartsverhalen voor iedere HSP’, met inspirerende krachtkaarten voor slechts € 24,50! via uitgeverij Elikser: Uitgeverij Elikser
Het boek met twintig verhalen en twintig kaarten wordt vanaf 1 september uitgeleverd.
We hopen dat het boek een hartscadeau mag zijn. Voor jezelf, of voor een ander.
Veel inzichten en leesplezier toegewenst!

Antoine van Staveren Instituut EszenzZ Amsterdam

Jitske Kingma Uitgeverij Elikser Leeuwarden

Het Nieuwe Gronden

Marisa Evelo is bezig aan een nieuwe serie artikelen over het gronden. Zij noemt dat "Het nieuwe Gronden". Tot nu toe zijn er drie in de serie: Een algemeen stuk over gronden, het fysieke lichaam en een stuk over emoties. Je kunt de serie volgen op haar website. Lees meer...

Follow your senses - Felix Brabander

Follow Your Senses gaat de diepte in en eindigt met een praktisch ‘noodplan voor HSP’s’ waarmee hoogsensitieve mensen toekomen aan hun grootste talent: het ontwikkelen van een enorm potentieel aan creativiteit. Het boek is gebaseerd op intensieve coachingsessies van Felix Brabander met ruim 1000 hoogsensitieve cliënten alsook zijn eigen ervaringen met hoogsensitiviteit.
Ga direct naar het Boek van Follow your Senses

Hoogsensitieve mensen met een succesvolle loopbaan

Hoogsensitieve mensen, ofwel hsp’s (highly sensitive person), doorleven hun ervaringen intenser dan gemiddeld. Invloeden van de omgeving komen bij hen sterker binnen. Hierdoor is hun emmertje eerder vol, en hebben ze een grotere kans opgebrand te raken. Lees meer...

Interview met Marion over hooggevoelig zijn.

Marion Arends is de vriendin van de oprichter van de site hooggevoelig.nl. Deze site bevat veel informatie voor hooggevoelige, maar ook niet hooggevoelige mensen. Marion Arends is zelf ook hooggevoelig , en tijdens haar werk als onderwijzer heeft zij vaak te maken met hooggevoelige kinderen. Om deze reden heeft zij ook affiniteit met deze kinderen. Ook werkt zij als kinderyogadocente waar zij erg veel plezier aan beleefd. Reden genoeg om Marion Arends voor de spirituele maand te interviewen. Lees hier het gehele interview met Marion op www.bangersisters.nl

Interview

Robin realiseert zich op een dag ineens hoe ontvankelijk hij is voor andermans emoties. Kort daarvoor had hij via www.hooggevoelig.nl kennisgemaakt met het fenomeen HSP (Highly sensitive person). Lees het interview met Robin: Leven met hooggevoeligheid (HSP) 05-02-08.

Laatst verschenen boeken

 
Stille gedachten - Jolien Korenhof
Een roman over een HSP geschreven. Sinds een paar jaar voelt Sydney regelmatig de emoties van anderen alsof het haar eigen emotie is. Echt anders voelt ze zich niet, tot er een tragisch ongeluk gebeurt en haar gave zich drastisch ontwikkelt. Lees meer over Stille Gedachten van Jolein Korenhof
Boek EnergySwitch voor Kinderen - De Zintuigenboom
De "EnergySwitch voor Kinderen" is een ware zintuigervaring voor kinderen. Maar ook erg leuk om als volwassene te doen. Sylvia van Zoeren heeft deze methode met succes toegepast bij vele HSP kinderen. Bij het boek zit een CD, luister ernaar en je waant je in een prachtige natuur. Lees meer