Skip to main content

Susan Marletta-Hart

Naam:Susan Marletta-Hart
Omgeving:Nederland (alleen workshops - zie agenda)
Website:www.susanmarlettahart.com
Contact:
Omschrijving:Susan is Schrijfster en geeft regelmatig workshops,
via haar website kun je je aanmelden voor online therapie.

Van Opgave naar Gave

Foto van Susan Marletta Hart

Alles zien, alles horen; een kamer binnenkomen en niet alleen de meubels en de mensen, maar ook de onuitgesproken conflicten waarnemen; veel behoefte aan rust, aan tijd voor jezelf om na te denken en te dromen – het zijn zomaar wat kenmerken van hooggevoelige mensen.

Ongeveer 20 procent van de mensen is hoogsensitief. Een normale eigenschap met enige consequenties.

Zolang hooggevoeligen hun eigen gevoeligheid niet onderkennen, lijden ze vaak onnodig. We leven in een snelle wereld van gewin en succes. Daar voelt een langzame, bedachtzame hooggevoelige zich vaak overrompeld en onder druk gezet. Met als gevolg stress en verlies van levenskwaliteit. Toch hoeven hooggevoelige mensen geen slachtoffer van hun eigenschap te zijn. Zij kunnen leren de gevoeligheid aan te wenden om tot kracht te komen. Hooggevoeligheid lijkt aanvankelijk een hele opgave, maar is een gave. Om gelukkig en gezond te blijven, zullen hooggevoeligen een levensstijl moeten kiezen die bij hen past.

Susan Marletta-Hart  (1971) schreef in 2003 het boek Leven met Hooggevoeligheid, van opgave naar gave (Ten Have) dat onmiddelijk een bestseller werd en intussen als everseller in 17de druk is verschenen. Daarnaast schreef zij nog drie succesvolle boeken en enkele artikelen over het thema HOOGGEVOELIGHEID. Ze wordt gezien als een autoriteit op het gebied van sensitiviteit en bewustwording.

De natuur en haar transformatieprocessen zijn altijd een inspiratiebron voor mij geweest. In mijn leven waren er altijd begeleiders die mij de weg wezen en mij inspireerden om moedige keuzes te maken. Op mijn beurt wil ik jou moed maken om te luisteren naar je hart en naar je begeleiders.

Naast haar schrijfwerk geeft ze cursussen, lezingen, workshops en een online coachingstraject.  Susan beoefent al meer dan twintig jaar dans, yoga, qi gong en meditatie. Ze is moeder van twee kinderen en leeft en werkt in Zwitserland en Nederland.

In 2010 verscheen haar boek en cd Aandachtig leven met Hooggevoeligheid, vol meditaties en oefeningen die hsp’s helpen hun ware kracht te vinden.

40.000 exemplaren!
De cover van het jubileum exemplaar

Ter ere van het 40.000ste verkochte exemplaar is afgelopen zomer een geheel herziene uitgave van Leven met Hooggevoeligheid uitgegeven.Hooggevoeligheidsdeskundige Susan Marletta-Hart biedt workshops en online coachingstrajecten op maat. Susan heeft 10 jaar ervaring met hooggevoeligheid en de begeleiding van hooggsensitieve personen.

Susan biedt een nieuwe 6-daagse training voor artsen, psychologen, pedagogen, therapeuten en coaches.

Deze 6-daagse training is voor artsen, psychologen, pedagogen, therapeuten en coaches. Doel van de training is de specifieke problemen en specifieke behoeften van hooggevoelige mensen onder de aandacht te brengen en deze voorts in een zinvolle behandelcontext te plaatsen. Hoe herken je dat het bij de patiënt om hooggevoeligheid gaat en welke methoden biedt je aan in je behandelroute?

Mijn methode is gebaseerd op vele jaren praktijkervaring met duizenden hoogsensitieve mensen. Een di-versiteit aan thema's komt aan bod, o.a. hooggevoeligheid & wetenschapp. onderzoek, hoog-gevoeligheid en comorbiditeit, vroegkinderlijke ontwikkeling & trauma, Incasing©, energietherapie, de hooggevoelige therapeut, versterken van het eigen energieveld, hsp en medicatie. hooggevoelige kinderen.

De zesdaagse training biedt een opening voor discussie en verdieping van dit thema in je eigen diagnostiek. Oefenen en theorie worden afgewisseld. bestaan uit oefenen, colleges en bespreken Vanuit mijn jarenlange ervaring wil ik een brug slaan tussen reguliere zorg en nieuwe denk- en werkwijzen.

LEUVEN
21 & 22.6, 4 & 5.10, 29 & 30.11 2014
10.00 – 17.00 uur
AMSTERDAM
24 & 25.5, 20 & 21.9, 1 & 2. 11 2014
10.00 – 17.00 uur
Interesse? Aanmelden?

Training hooggevoeligen in mijn praktijk
www.susanmarlettahart.com