Skip to main content

Geschiedenis

Colofon:

Rijn:

Rijn de Jonge
Rijn de Jonge
Rijn begon aan de website te bouwen in 2003 samen met twee andere HSP's. Al snel werd de website een succes. Hij organiseerde daarop een aantal evenementen en haalde Elaine Aron in 2005 naar Nederland om in de jaarbeurs een bijeenkomst te houden voor 1000 man. Omdat Rijn het nogal druk kreeg met de website en bijeenkomsten vroeg hij om hulp bij zijn mede HSP's en daaruit is de Vereniging Hooggevoelig Nederland ontstaan. Toen trok Rijn zich terug uit de HSP wereld en liet de website aan een vriend (Bart-Jan) over. Bart-Jan heeft de website vervolgens twee jaar bijgehouden en er veel aan gewijzigd. Tot op de dag dat Robin belde. Robin en Rijn besloten toen samen te proberen of ze de website van Bart-Jan weer over konden nemen. Sindsdien runnen Robin en Rijn de website. Robin is meer verantwoordelijk voor het technische gedeelt van "Drupal". Rijn is verantwoordelijk voor het forum, zowel technisch als inhoudelijk als administrator die veel kontakt heeft met de moderators.

Bart Jan:
Bart Jan
Bart Jan
Van 2005 tot 2007 Is Bart Jan de eigenaar geweest van de website Hooggevoelig. Na langere tijd al actief te zijn geweest op het forum als admin was het voor Bart-Jan een logische keus om de voortgang van de site te garanderen toen Rijn aangaf te stoppen. Op het forum kwamen er de mogelijkheden voor de gebruikers om hun eigen stijl toe te passen. In die twee jaar heeft Bart-Jan geprobeerd om de site kostendekkend te maken zodat er geen donaties van gebruikers meer gevraagd hoefde te worden. In de periode dat Bart-Jan eigenaar was is hij ook andere websites gaan ontwerpen en onderhouden. Aangezien er nieuwe uitdagingen waren op webdesign en webdevelopment gebied heeft hij afscheid genomen van hooggevoelig.nl en vroeg Robin of hij de site wilde overnemen. Bart Jan houdt zich tegenwoordig nog bezig met websites als Neurotransmitters en zijn eigen onderneming Inlife

Robin:
Robin
Robin
Medio 2007 liet Bart Jan weten dat hij toe was aan andere uitdagingen. Samen zijn we overeen gekomen dat ik de website verder zou overnemen. Deze stap heb ik samen met Rijn ondernomen. Mijn reden om in dit avontuur te stappen was eigenlijk voornamelijk vanwege een technische reden. Samen met Rijn zijn we Hard aan het werk gegaan achter de schermen en op 1 oktober van dat zelfde jaar hebben we Hooggevoelig in zijn nieuwe jasje gepresenteerd.

Nu alweer 1.5 jaar verder heeft Hooggevoelig achter de schermen al een aantal updates gehad en sinds begin April is het voor de schermen ook nog eens voorzien van een nieuw jasje. Ik hoop de komende tijd nog meer nieuwtjes te kunnen melden over de ontwikkelingen op en rond de website Hooggevoelig.