Historie van de website en beheerders

Rijn:
Rijn de Jonge
Rijn de Jonge

Rijn begon aan de website te bouwen in 2003 samen met twee andere HSP’ers. Al snel werd de website een succes. Hij organiseerde daarop een aantal evenementen en haalde Elaine Aron in 2005 naar Nederland om in de jaarbeurs een bijeenkomst te houden voor 1000 man. Omdat Rijn het nogal druk kreeg met de website en bijeenkomsten vroeg hij om hulp bij zijn mede HSP’s en daaruit is de Vereniging Hooggevoelig Nederland ontstaan. Toen trok Rijn zich terug uit de HSP wereld en liet de website aan een vriend (Bart-Jan) over. Bart-Jan heeft de website vervolgens twee jaar bijgehouden en er veel aan gewijzigd. Tot op de dag dat Robin belde. Robin en Rijn besloten toen samen te proberen of ze de website van Bart-Jan weer over konden nemen. Sindsdien runde Robin en Rijn de website. Robin is meer verantwoordelijk voor het technische gedeelt van “Drupal”. Rijn is verantwoordelijk voor het forum, zowel technisch als inhoudelijk als administrator die veel contact heeft met de moderators.

Bart Jan:
Bart Jan
Bart Jan

Van 2005 tot 2007 Is Bart Jan de eigenaar geweest van de website Hooggevoelig. Na langere tijd al actief te zijn geweest op het forum als admin was het voor Bart-Jan een logische keus om de voortgang van de site te garanderen toen Rijn aangaf te stoppen. Op het forum kwamen er de mogelijkheden voor de gebruikers om hun eigen stijl toe te passen. In die twee jaar heeft Bart-Jan geprobeerd om de site kostendekkend te maken zodat er geen donaties van gebruikers meer gevraagd hoefde te worden. In de periode dat Bart-Jan eigenaar was is hij ook andere websites gaan ontwerpen en onderhouden. Aangezien er nieuwe uitdagingen waren op webdesign en webdevelopment gebied heeft hij afscheid genomen van hooggevoelig.nl en vroeg Robin of hij de site wilde overnemen. Bart Jan houdt zich tegenwoordig nog steeds bezig met websites en zijn eigen onderneming Inlife

Robin:
Robin
Robin

Medio 2007 liet Bart Jan weten dat hij toe was aan andere uitdagingen. Samen zijn ze overeen gekomen dat Robin de website verder zou overnemen. Deze stap is samen met Rijn ondernomen. De reden om in dit avontuur te stappen was eigenlijk voornamelijk vanwege een technische reden. Samen met Rijn zijn ze hard aan het werk gegaan achter de schermen en op 1 oktober van dat zelfde jaar hebben we Hooggevoelig in zijn nieuwe jasje gepresenteerd.

Monique en René:

Monique en René

In 2011 is de website weer in andere handen gekomen. Door de drukte van zijn eigen bedrijf heeft Rijn te kennen gegeven geen tijd meer te kunnen stoppen in hooggevoelig.nl. De site is toen overgenomen door Monique en René Brunt. Monique was op dat moment al administrator op het forum. Monique neemt nu het forum voor haar rekening, samen met een team van moderators. René verzorgt de technische kant. Robin is nog steeds mede-eigenaar en ondersteund Monique en René waar nodig.